Hugo Van Cleemputte * Full body massage
Stratendries 65, 9572 Sint-Martens-Lierde (ingang aan de linkerkant van het gebouw)
e-mail: massage@hugovancleemputte.be * Gsm: 0485 49 56 78 enkel met nummerweergave (WhatsApp) best bereikbaar via een berichtje.
   
 

Welkom ! 19 jaar ervaring ! Massage
" a touch you always remember "

 

 
 
 

 

Wist je dat ...

Voorkomen en vrijmaken van blokkades.

In tijden van stress en spanning is het een absolute noodzaak voor lichaam en geest dat ze in harmonie met elkaar kunnen samenwerken, in evenwicht zijn. Op die wijze kunnen we voorkomen dat stress en spanning zich vastzet in het lichaam waardoor er ziekte of psychosomatische klachten ontstaan.

Eén van de beste en eenvoudigste manieren om stress en spanning te voorkomen is massage op regelmatige basis. De kracht van aanraking is niet te onderschatten !

Wanneer een kind zich pijn doet geeft de moeder een kusje op die plaats of wrijft ze er eens over met de hand waardoor er in veel gevallen dadelijk terug een doorstroming van energie komt en de blokkade (pijn) zich automatisch oplost.

Massage heeft ook een sterke preventieve uitwerking op lichaam en geest !

 

Wist je dat ... in India kinderen dagelijks door hun ouders worden gemasseerd, al van bij hun geboorte. Dit doen ze om een betere ontwikkeling van lichaam en geest te stimuleren en zo ziekten en ongemakken te voorkomen.

Massage op regelmatige basis heeft PREVENTIEF een ongekende uitwerking op ons totale wezen als mens. Vraag maar eens aan mensen die regelmatig een massage ondergaan. Massage heeft een grote invloed op het geestelijk welzijn en op het lichamelijke functioneren. Lichaam en geest worden één, wat een totaal beleven tot gevolg heeft.

 

Wist je dat ... een persoon zo'n 1,6 vierkante meter huid bezit.
Dit betekent dat onze huid ons grootste orgaan is.

Naast belangrijke beschermende functies zoals warmteregulering, uitscheiding en afweer speelt onze huid ook een heel belangrijke rol voor ons welzijn: ongeveer vijf miljoen uiterst gevoelige zintuigcellen wachten op 'prikkelende' aanrakingen.

Het gevolg daarvan is dat de doorbloeding versterkt wordt en het hart sneller gaat slaan. Dit wordt ervaren als harmoniserend en kalmerend. Niet te verwonderen dat tedere aanrakingen zoveel deugd doen en intense ontspannende gevoelens veroorzaken.

 

Wist je dat ... massage een effectief natuurlijk middel is om de stofwisseling te stimuleren ?
Massage stimuleert de plaatselijke doorbloeding zowel aan de oppervlakte als in de dieper gelegen weefsellagen tot het vijfvoudige van de normale doorbloeding. Door die versterkte bloedtoevoer worden de lichaamcellen voldoende voorzien van zuurstof en de noodzakelijke voedingstoffen.

 

Wist je dat ... massage een idiaal fitnessmiddel tegen pijnlijk gespannen of vermoeide spieren is ?
Door te masseren wordt de spanningstoestand van de spieren gereguleerd: harde spieren worden ontspannen; slappe spieren krijgen een kick om weer op volle kracht te werken. Het therapeutische doel van een massage is dan ook het herstellen van een normale spierspanning. Dit toniserende effect ontstaat doordat de spieren door middel van massage beter doorbloed, en op die manier weer soepel en rekbaar worden.

 

Wist je dat... door de druk van warme handen, strijkende, wringende en knedende bewegingen de productie van het gelukshormoon wordt gestimuleerd en voor een flinke dosis vrolijkheid zorg ?

Wie al eens een weldadige massage heeft ondergaan zal ongetwijfeld het effect herkennen van een diepe ademhaling, spanningen en nervositeit die verdwijnen, weer kunnen loslaten en innerlijke ballast afgooien wat vrijheid en rust brengt in lichaam en geest.

... Terug naar boven ...
Vorige pagina ...